Přejít k hlavnímu obsahu

Vrchlabská zeleninka s bazalkou | recept

Vrchlabská zeleninka s bazalkou | recept

Vrchlabská zeleninka s bazalkou  | recept. Recept na vrchlabskou zeleninku s bazalkou patří k těm, které můžeme popsat jako za málo práce, hodně muziky. S minimem úsilí vytvoříte v okamžiku vynikající přílohu k různým nejen masitým jídlům. Zeleninu můžete zvolit podle chuti, já použila co dům dal, ale můžete použít jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.

Co je potřeba

mražená zelenina

1 rovná čajová lžička sušené bazalky (nebo jen půl lžičky, záleží na množství zeleniny)

máslo

2 čajové lžičky Harmonie chuti (opět podle množství zeleniny)

1

Zeleninu dáme uvařit do měkka (do vody už můžeme dát i 1 2 lžičky Harmonie chuti, ale nemusíme), poté ji zcedíme.

2

Na pánvi necháme rozpustit asi 2 cm silný plátek másla (el. sporák na č.4) a na něm okapanou zeleninu lehce osmahneme (spíš necháme prohřát), přidáme bazalku a Harmonii chuti a je hotovo.

3

POZOR nesolím, protože Harmonie je dost slaná!!! Podáváme jako přílohu k masům. My k tomu máme nejradši Vrchlabské kuřátko.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Špenát | recept na zeleninovou přílohu
Špenát | recept na zeleninovou přílohu
Špenát | recept na zeleninovou přílohu. Děláte špenát a pořád to není ono? Zkuste ho tak, jak ho dělám já. Na následujících řádcích vám poradím, jak n…
Červené moravské zelí | recept
Červené moravské zelí | recept
Červené moravské zelí |  recept. Nevíte si rady, jak připravit opravdu chutné červené zelí? S mým postupem to hravě zvládnete. Uvařte si červené morav…