Vrchlabská zeleninka s bazalkou | recept
Vrchlabská zeleninka s bazalkou | recept. Recept na vrchlabskou zeleninku s bazalkou patří k těm, které můžeme popsat jako za málo práce, hodně muziky. S minimem úsilí vytvoříte v okamžiku vynikající přílohu k různým nejen masitým jídlům. Zeleninu můžete zvolit podle chuti, já použila co dům dal, ale můžete použít jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.
Co je potřeba
mražená zelenina
1 rovná čajová lžička sušené bazalky (nebo jen půl lžičky, záleží na množství zeleniny)
máslo
2 čajové lžičky Harmonie chuti (opět podle množství zeleniny)
Krok 1
Zeleninu dáme uvařit do měkka (do vody už můžeme dát i 1 – 2 lžičky Harmonie chuti, ale nemusíme), poté ji zcedíme.
Krok 2
Na pánvi necháme rozpustit asi 2 cm silný plátek másla (el. sporák na č.4) a na něm okapanou zeleninu lehce osmahneme (spíš necháme prohřát), přidáme bazalku a Harmonii chuti a je hotovo.
Krok 3
POZOR nesolím, protože Harmonie je dost slaná!!! Podáváme jako přílohu k masům. My k tomu máme nejradši Vrchlabské kuřátko.
DOBROU CHUŤ!!!