Přejít k hlavnímu obsahu

Vrchlabské kuřátko | recept na šťavnaté pečené kuře

Vrchlabské kuřátko | recept na šťavnaté pečené kuře

Vrchlabské kuřátko | recept na šťavnaté pečené kuře. Pečené kuře je stálicí v českých kuchyních. Poradím vám, jak ho tentokrát připravit neotřele a zaručuji vám, že se budou všichni strávníci olizovat až za ušima. Upečte si vrchlabské kuřátko podle mého návodu, uvidíte, že brzy budete podávat šťavnaté pečené kuře s vypečenou kůrkou jako z grilu.

Co je potřeba

celé kuře

Harmonie chuti

máslo

bramborová kaše a zelenina k podávání

1

Kuře dáme vařit společně s Harmonií chuti.

2

Kdo by neznal, toto je dochucovadlo Harmonie chuti.

3

Kuře vyndáme z hrnce a uvaříme klasický kuřecí vývar s nudlemi nebo s čím kdo rád.

4

V dalším kroku dáme na dno pekáče dáme 3  – 4 naběračky vývaru z kuřete (ne hotovou polévku, jen vývar se zeleninou).

5

Do pekáče vložíme okořeněné kuře, poklademe plátky másla a dáme péct.

6

A máme hotovo, krásně zlatavé kuřátko a kůrka jako z grilu!

7

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. DOBROU CHUŤ!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kuřecí kousky tří barev | recept
Kuřecí kousky tří barev | recept
Kuřecí kousky tří barev | recept. Chytla mě mlsná, proto jsem pro vás vymyslela tuhle baštu. Jde o poměrně lehké a rychlé jídlo, přitom jsou tyto kuře…