Naložený králík po Vlčicku | recept. Tento recept mám moc ráda, protože je téměř bez práce a králík má kolem sebe dost výborného sosu. Pokud máte čerstvě staženého domácího králíka, nechává se přes noc odležet v lednici. Zpracovávám ho až druhý den.
Co je potřeba
1 naporcovaný králík
2 – 3 cibule
celý kmín
sůl
Nálev:
0,5 l vody
2 dcl slunečnicového oleje
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
2 – 3 stroužky česneku nebo granulovaný česnek (asi 1 čajová lžička)
1 čajová lžička mleté papriky (může být pálivá, jemná či uzená – dle chuti)
1
Nejdříve si nachystáme sos. Do vyšší misky nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Vše společně metličkou promícháme.
2
Králíka naporcujeme, osolíme a trochu posypeme kmínem. Na dno pekáčku poházíme na půlkolečka pokrájenou cibulku, na ni položíme králíka a zase poházíme cibulku.
3
Pak vše zalijeme celým nálevem, zavřeme a takto necháme králíka naloženého v chladu přes noc.
4
Druhý den si předehřejeme troubu na 180° C a králíka do ní vložíme. Pečeme ho asi hodinu. Poté víko sundáme, králíka otočíme a necháme ho péct ještě asi 30 minut s víkem a občas poléváme zbylým nálevem.
5
Po 30 – ti minutách víko sundáme, králíka opět otočíme a už bez víka necháme dopéct asi 10–15 minut (jen co nahoře zezlátne). Je opravdu výborný! Většinou pečeného králíka podávám s domácím houskovým knedlíkema domácím kysaným zelím. Jak zelí vařím najdete ZDE. Dobrou chuť!
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Sýrovo-kuřecí placičky | recept z Rokytníka. Tento bezva recept mám od kolegyně z práce. Dělala mi chutě, tak vzala jsem si vzala předpis. A nemohla j…
Pečená kachna | recept. Přemýšlíte, co uvařit ke slavnostními obědu? S pečenou kachnou se nemůžete splést. S mým receptem to hravě zvládnete a sklidít…
Moravský vrabec | recept na jednoduché pečené vepřové. Pokud nemáte čas a prostor stát dlouho u plotny a přesto si chcete udělat výborný a klasický ob…
Pečený králík s bůčkem | recept. Upečte si k nedělními obědu králíka s bůčkem podle mého receptu. Díky bůčku není králík vysušený a jídlo skvěle voní.…
Diskuze k článku