„Sladkokyselé zelí“


„Sladkokyselé přílohové zelí“ – podle manželovi babičky

SUROVINY
1 sklenice sterilovaného zelí, 1 větši cibule, sádlo, cukr, sůl, ocet

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé maminky, napadlo mě vložit pro vás recept na sladkokyselé přílohové zelí, protože třeba některá máte problém s jeho vařením. Furt hlídáte hodinky, ochutnáváte, jestli už je hotové…zkrátka to furt tak nějak není ono. Já měla totiž ten samí problém, dokud jsem nedostala recept od manželovi babičky, u které mi vždycky straaaaaaašně chutnalo.
Pokud na tom jste stejně, jako jsem byla já, vyzkoušejte. Nic na tom není a přitom je taaaaaak dobré.

Do hrnce vysypeme zelí i s vodou, přihodíme na kostičky pokrájenou cibulku a přidáme asi 1,5 cm silný proužek sádla. El. sporák si nastavíme na č. 6. Hrnec přikryjeme pokličkou (obsah nemícháme) a necháme tak, dokud se zelí nezačne vařit. Jakmile se zelí začne vařit, stáhneme sporák na č. 3 a obsah promícháme. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Občas se koukneme, jestli na dně je ještě voda. Pokud ano – dusíme ještě dál, pokud ne – hurá je HOTOVO. Odhadovaný čas, za jak dlouho se voda vypaří je asi 20-30 minut.
Pak už jen dochutíme, jak kdo rád a podáváme s nějakou dobrotou. :-)))

Já dochucuji: 6 hrstí cukru (jakože naberu cukr a zavřu dlaň) a asi 1-2 čajové lžičky soli. Ocet už většinou ani nepoužívám, protože manžel má zelí rád spíš sladší.

Zkuste. Je to nepracné, jen občas nakouknete pod pokličku, zda je na dně ještě voda a ani nemusíte chutnat, protože pokud tam nebude a nebo bude minimálně – je hotové. :-)))

DOBROU CHUŤ!!!


- potřebné suroviny

- potřebné suroviny“

- asi tolik sádla přidávám

- asi tolik sádla přidávám“

- dáme vařit (NEMÍCHÁME!!!)

- dáme vařit (NEMÍCHÁME!!!)“

- dusíme, dokud to nezačne bublat

- dusíme, dokud to nezačne bublat“

- když bublá, obsah promícháme a sporák stáhneme na č. 3

- když bublá, obsah promícháme a sporák stáhneme na č. 3″

- když je voda vypařená, je hotovo a už jen dochutíme

- když je voda vypařená, je hotovo a už jen dochutíme“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>