Ovar | recept na vařené vepřové. Ovar patří k neodmyslitelně k silvestrovským oslavám, ale přichystat si ho můžete kdykoli během roku. Nevíte, jak na to? Nevadí, s mým návodem to bude hračka. Vyzkoušejte si můj recept na ovar, budete se olizovat až za ušima.
Co je potřeba
vepřové koleno asi 1kg nebo dle počtu strávníků
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
k podávání čerstvě nastrouhaný křen, chleba, pivo
1
Vepřové koleno omyjeme pod tekoucí vlažnou vodou a vložíme jej do papiňáku, přidáme bobkový list, nové koření a zalijeme studenou vodou po měrku maximum.
2
Elektrický sporák máme na č. 6. Jakmile se to začne vařit, stáhneme sporák na č. 3 a takto necháme hodinku až hodinku a půl vařit.
3
Poté sporák vypneme, ale hrnec necháme ještě na té teplé plotýnce, aby to pěkně došlo. Maso se pak jen rozpadá. Ovar podáváme s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, pivem a, pokud možno, s domácím chlebem. Z vývaru můžeme připravit domácí prdelačku. Určitě jste taky dostali chuť, že? Tak honem na to! DOBROU CHUŤ!!!
Tipy
Takto uvařený ovar můžete ještě dát na vyšší plech, vložit do trouby a nechat opéct dozlatova. Je to dobrůtka!
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Krůtí řízečky | recept na šťavnaté řízky. Kdo by neměl rád řízky? Většinou máme svůj zaběhnutý postup, ale někdy i drobná změna může klasické jídlo po…
Přírodní vepřové plátky | recept. Následující recept je naprosto univerzální a opravdu výborný. Hodí se jak jako obyčejné jídlo, tak ho třeba s pomocí…
Diskuze k článku