jitulciny-recepty.cz

Ovar | recept na vařené vepřové

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Ovar | recept na vařené vepřové. Ovar patří k neodmyslitelně k silvestrovským oslavám, ale přichystat si ho můžete kdykoli během roku. Nevíte, jak na to? Nevadí, s mým návodem to bude hračka. Vyzkoušejte si můj recept na ovar, budete se olizovat až za ušima. 

Co je potřeba

vepřové koleno asi 1kg nebo dle počtu strávníků

1 bobkový list

3 kuličky nového koření 

k podávání čerstvě nastrouhaný křen, chleba, pivo 

Krok 1

Vepřové koleno omyjeme pod tekoucí vlažnou vodou a vložíme jej do papiňáku, přidáme bobkový list, nové koření a zalijeme studenou vodou po měrku maximum.

Krok 2

Elektrický sporák máme na č. 6. Jakmile se to začne vařit, stáhneme sporák na č. 3 a takto necháme hodinku až hodinku a půl vařit.

Krok 3

Poté sporák vypneme, ale hrnec necháme ještě na té teplé plotýnce, aby to pěkně došlo. Maso se pak jen rozpadá. Ovar podáváme s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, pivem a, pokud možno, s domácím chlebem. Z vývaru můžeme připravit domácí prdelačku. Určitě jste taky dostali chuť, že? Tak honem na to! DOBROU CHUŤ!!!

Takto uvařený ovar můžete ještě dát na vyšší plech, vložit do trouby a nechat opéct dozlatova. Je to dobrůtka!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hlavni-jidla/ovar-recept-na-varene-veprove