Bezový sirup | recept na vařený sirup
22. Květen 2020
Bezový sirup | recept na vařený sirup od Péti. Zde na stránkách mám již nevařený bezový sirup. Ten skladuji v lednici a vydrží tak 3 – 4 měsíce. Od kamarádky Péti jsem dostala recept na vařený, který se steriluje, a tudíž ho nemusím mít v lednici a vydrží déle. Je podobný těm kupovaným a dětem moc chutná. Výborný je se sodovkou jako bezinková limonáda.
Co je potřeba
4 l vody
50 květů černého bezu
1 citrón
4 kg cukru krupice
80 g kyseliny citrónové
4
Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme. Šťávu zavařuji v horkovzdušné troubě na maximum 10 minut. Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE. Z této dávky jsem měla 9 sklenic o objemu 720 ml. DOBROU CHUŤ!!!
Další zajímavé články
Recept na bezový sirup | recept na šťávu z květů černého bezu
Recept na bezový sirup | šťáva z květů černého bezu. Recept na výborný bezový sirup mám od švagrové Jany. Z této dávky budete mít 3 l b…
Bezový sirup | recept na domácí šťávu
Bezový sirup | recept na domácí šťávu. Bezový sirup je úžasný doplněk zimních čajů nebo namíchaný se sodovkou a ledem úžasný zaháněč žízně v parných l…
Pomerančový likér Arancello | recept na vynikající likér
Pomerančový likér Arancello | recept na vynikající likér. Vyrobte si skvělý likér z pomerančů zvaný Arancello. Postup není vůbec složitý, po odle…
Slávia likér | recept na domácí likér
Slávia likér | recept na domácí likér. Slávia likér jsem dělala na Velikonoce, ale hodí se nejen na ně. Příprava je velice snadná i rychlá. Likér voní…
Med z květů černého bezu | recept na domácí med
Med z květů černého bezu | recept na domácí med. V těchto dnech rozkvétá černý bez. Někde už je možná v plném květu, ale tady u nás v Krkonoších…
Diskuze k článku