Jste zde

Švestková povidla pečená v troubě

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

2kg švestek, 2 polévkové lžíce octa, 50dkg cukru krystal, 1/2 čajové lžičky mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 4 polévkové lžíce rumu

Z této dávky jsem měla dvě velké sklenice o objemu 720ml.

Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech (ten klasický s vyšším okrajem, jak je u každé trouby) a pokapeme je octem. Takto dáme péct do předehřáté trouby na 250°C na 25 minut. BĚHEM PEČENÍ ŠVESTKY ANI JEDNOU NEMÍCHÁME!!! Po uvedené době švestky posypeme 25dkg krystalového cukru a dáme péct na 15 minut. Po 15-ti minutkách švestky opět posypeme cukrem a dáme ještě na dalších 15 minut péct do trouby. A je hotovo…švestky by měli mít kolem sebe trochu šťávičky (pokud se vám zdá, že šťávičky je hodně, tak povidla nechte ještě o 5-10 minut déle v troubě), ale po vytažení z trouby je za chvíli ze šťávy hustý sirup. Povidla přelijeme do vyšší nádoby, přidáme skořici, roztlučený hřebíček, rum a vše důkladně ponorným mixérem rozmixujeme. Už během mixování povidla krásně zhoustnou a poté je hned přendáme do sklenic, zavíčkujeme a do druhého dne otočíme dnem vzhůru. Nesterilujeme. Povidla krásně ztuhnou a chuťově jsou naprosto nejlepší, které jsem kdy jedla a s kupovanými se vůbec nedají srovnávat!

Všem moc doporučuji, je to lahoda a už nikdy více nebudete kupovat!

DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

Poznámka: Povidla jsem dělala stejným způsobem, jen jsem udělala rovnou dva plechy, které jsem dala do trouby nad sebe a zapla horkovzuch. Takže byla paráda, že ve stejném čase jsem měla rovnou dvě dávky povidel.

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva ZDROJ: www.mimibazar.cz … Zuzka J. (zjelenice) ID 25040
Average: 4.3 (3 votes)

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Dýňová polévka od Danči"

Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dýni Hokaido jsem měla celkem velkou a tak jsem z jedné půlky uvařila polévku a druhou půlku jsem nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. V zimě jsme si pak uvařili skvělou dýňovou polévku.

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...
 Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na zeleninovou pomazánku. Náš devítiletý syn Míša se nedávno vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Míša z toho byl tak nadšený, že nám mrkvovu pomazánku nachystal všem na svačinu. Moc nám chutnala, proto se s vámi chci...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

Nejnovější články

"Dýňová polévka od Danči"

Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dýni Hokaido jsem měla celkem velkou a tak jsem z jedné půlky uvařila polévku a druhou půlku jsem nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. V zimě jsme si pak uvařili skvělou dýňovou polévku.

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...
 Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na zeleninovou pomazánku. Náš devítiletý syn Míša se nedávno vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Míša z toho byl tak nadšený, že nám mrkvovu pomazánku nachystal všem na svačinu. Moc nám chutnala, proto se s vámi chci...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...