Přejít k hlavnímu obsahu

Švestková povidla | recept na povidla pečená v troubě

Švestková povidla | recept na povidla pečená v troubě

Švestková povidla | recept na povidla pečená v troubě. Z této dávky jsem měla dvě velké sklenice o objemu 720 ml. Všem moc doporučuji, je to lahoda a už nikdy více nebudete kupovat! Připravte si také domácí švestková povidla, podle tohoto receptu jsou opravdu jednoduchá a ta skvělá chuť vás na konci opravdu odmění.

Co je potřeba

2 kg švestek

2 polévkové lžíce octa

50 dkg cukru krystal

1/2 čajové lžičky mleté skořice

3 roztlučené hřebíčky

4 polévkové lžíce rumu

Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech (ten klasický s vyšším okrajem, jak je u každé trouby) a pokapeme je octem. Takto dáme péct do trouby předehřáté na 250°C na 25 minut. BĚHEM PEČENÍ ŠVESTKY ANI JEDNOU NEMÍCHÁME!!!

Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech (ten klasický s vyšším okrajem, jak je u každé trouby) a pokapeme je octem. Takto dáme péct do trouby předehřáté na 250°C na 25 minut. BĚHEM PEČENÍ ŠVESTKY ANI JEDNOU NEMÍCHÁME!!!

Po uvedené době švestky posypeme 25 dkg krystalového cukru a dáme péct na 15 minut. Po 15-ti minutkách švestky opět posypeme cukrem a dáme ještě na dalších 15 minut péct do trouby.

Po uvedené době švestky posypeme 25 dkg krystalového cukru a dáme péct na 15 minut. Po 15-ti minutkách švestky opět posypeme cukrem a dáme ještě na dalších 15 minut péct do trouby.

A je hotovo. Švestky by měli mít kolem sebe trochu šťávičky (pokud se vám zdá, že šťávy je hodně, tak povidla nechte ještě o 5 – 10 minut déle v troubě), ale po vytažení z trouby je za chvíli ze šťávy hustý sirup.

A je hotovo. Švestky by měli mít kolem sebe trochu šťávičky (pokud se vám zdá, že šťávy je hodně, tak povidla nechte ještě o 5 – 10 minut déle v troubě), ale po vytažení z trouby je za chvíli ze šťávy hustý sirup.

Povidla přelijeme do vyšší nádoby, přidáme skořici, roztlučený hřebíček, rum a vše důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.

 Povidla přelijeme do vyšší nádoby, přidáme skořici, roztlučený hřebíček, rum a vše důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.

Už během mixování povidla krásně zhoustnou a poté je hned přendáme do sklenic, zavíčkujeme a do druhého dne otočíme dnem vzhůru. Nesterilujeme. Povidla krásně ztuhnou a chuťově jsou naprosto nejlepší, které jsem kdy jedla a s kupovanými se vůbec nedají srovnávat! DOBROU CHUŤ!!!

Už během mixování povidla krásně zhoustnou a poté je hned přendáme do sklenic, zavíčkujeme a do druhého dne otočíme dnem vzhůru. Nesterilujeme. Povidla krásně ztuhnou a chuťově jsou naprosto nejlepší, které jsem kdy jedla a s kupovanými se vůbec nedají srovnávat! DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

Poznámka: Povidla jsem dělala stejným způsobem, jen jsem udělala rovnou dva plechy, které jsem dala do trouby nad sebe a zapnula horkovzuch. Takže byla paráda, že ve stejném čase jsem měla rovnou dvě dávky povidel.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Sterilované česnekové výhonky
Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…
Lucčin domácí kečup | recept
Lucčin domácí kečup | recept
Lucčin domácí kečup | recept. Tenhle recept je opravdu vychytaný a kečup má naprosto skvělou chuť!!! Určitě vyzkoušejte! Z téhle dávky jsem…