Jste zde

Marmeláda z červeného rybízu

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Červený rybíz otrháme. Trháme celé hrozínky i se stopkami. Rybíz pomeleme ve strojku na bobuloviny (já mám po babičce) a podle množství rybízového protlaku pak postupujeme dle receptu.

Co je potřeba

na 1l rybízového protlaku:

1000g cukru krupice nebo krystal

1 sáček Pektogelu

 

na 2,5l rybízového protlaku dávám:

2500g cukru krupice nebo krystal

3 sáčky Pektogelu

 

Návod na 1l šťávy:

Odměřený rybízový protlak nalijeme do hrnce. V 500g cukru promícháme sáček Pektogelu. Za stálého míchání směs nasypeme do hrnce a na mírném ohni (el. sporák č.4) mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom za občasného míchání přivedeme marmeládu k varu a necháme vařit 3 minutky. Tvořící se pěnu sbíráme pryč z hrnce. Poté přidáme zbylých 500g cukru, důkladně rozmícháme a povaříme 1 minutu. A je hotovo. Hotovou marmeládu plníme do skleniček a zavařujeme. Já zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 6 minut.

Z 2500ml rybízového protlaku jsem měla 11ks skleniček od Kunovjanky.

Návod na zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...

"Míšánkova mrkvová pomazánka"

Náš devítiletý syn Míša se tuhle vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Druhý den si děti neměly brát do školy svačinku, protože si prý dají pomazánky s čerstvým pečivem (ještě máme jednu pomazánku, kterou vložím později). Míšánek byl z toho tak...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

Nejnovější články

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...

"Míšánkova mrkvová pomazánka"

Náš devítiletý syn Míša se tuhle vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Druhý den si děti neměly brát do školy svačinku, protože si prý dají pomazánky s čerstvým pečivem (ještě máme jednu pomazánku, kterou vložím později). Míšánek byl z toho tak...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!