Marmeláda z červeného rybízu | recept
Marmeláda z červeného rybízu | recept. Červený rybíz otrháme. Trháme celé hrozínky i se stopkami. Rybíz pomeleme ve strojku na bobuloviny (já mám po babičce) a podle množství rybízového protlaku pak postupujeme dle receptu. Vyzkoušejte si marmeládu z červeného rybízu podle mého receptu. Skvěle se hodí jako nádivka do koláčů a nejen vánočního cukroví.
Co je potřeba
na 1 l rybízového protlaku:
1000 g cukru krupice nebo krystal
1 sáček Pektogelu
na 2,5 l rybízového protlaku dávám:
2500 g cukru krupice nebo krystal
3 sáčky Pektogelu
Hotovou marmeládu plníme do skleniček a zavařujeme. Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 6 minut.
Z 2500 ml rybízového protlaku jsem měla 11 ks skleniček od Kunovjanky.
Návod na zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.
DOBROU CHUŤ!!!
Diskuze k článku