Marmeláda z červeného rybízu | recept
Marmeláda z červeného rybízu | recept. Červený rybíz otrháme. Trháme celé hrozínky i se stopkami. Rybíz pomeleme ve strojku na bobuloviny (já mám po babičce) a podle množství rybízového protlaku pak postupujeme dle receptu. Vyzkoušejte si marmeládu z červeného rybízu podle mého receptu. Skvěle se hodí jako nádivka do koláčů a nejen vánočního cukroví.
Co je potřeba
na 1 l rybízového protlaku:
1000 g cukru krupice nebo krystal
1 sáček Pektogelu
na 2,5 l rybízového protlaku dávám:
2500 g cukru krupice nebo krystal
3 sáčky Pektogelu
Návod na 1l šťávy:
Odměřený rybízový protlak nalijeme do hrnce.
V 500 g cukru promícháme sáček Pektogelu. Za stálého míchání směs nasypeme do hrnce a na mírném ohni (el. sporák č.4) mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Potom za občasného míchání přivedeme marmeládu k varu a necháme vařit 3 minutky. Tvořící se pěnu sbíráme pryč z hrnce.
Poté přidáme zbylých 500 g cukru, důkladně rozmícháme a povaříme 1 minutu. A je hotovo.
Hotovou marmeládu plníme do skleniček a zavařujeme. Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 6 minut.
Z 2500 ml rybízového protlaku jsem měla 11 ks skleniček od Kunovjanky.
Návod na zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.
DOBROU CHUŤ!!!