Jste zde

Čalamáda nejen pod maso

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1kg rajčat, 1/2kg bílých paprik, 1/2kg cibule, 250ml octa, 15dkg cukru krupice, 3 čajové lžičky soli, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy

Z jedné dávky jsem měla 9 skleniček od Kunovjanky.

Rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriku na proužky a cibuli na půlkolečka. Vše dáme do velkého hrnce a přidáme ostatní suroviny. Promícháme a takto povaříme na el. sporáku na č.4 –  30 minut. Nepodléváme vodou, protože rajčátka pustí dostatek šťávy!!! Poté necháme 10 hodin odstát a  následně plníme do sklenic. Zavařuju v horkovzdušné troubě na 250°C – 7 minut menší skleničky a 10 minut velké. Po vytažení z trouby sklenice otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.

Čalamáda je výborná samotná a nebo pod maso. Recepty dodám časem až s ní budu něco vařit.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva ZDROJ: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.