Čalamáda nejen pod maso | recept
Čalamáda nejen pod maso | recept. Čalamáda je výborná samotná a nebo pod maso. Recepty dodám časem, až s ní budu něco vařit. Z jedné dávky jsem měla 9 skleniček od Kunovjanky. Základem jsou rajčata a papriky. Recept je opravdu jednoduchý a nenáročný na suroviny. Vyzkoušejte!
Co je potřeba
1 kg rajčat
1/2 kg bílých paprik
1/2 kg cibule
250 ml octa
15 dkg cukru krupice
3 čajové lžičky soli
10 kuliček nového koření
3 bobkové listy
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriku na proužky a cibuli na půlkolečka. Vše dáme do velkého hrnce a přidáme ostatní suroviny.
Promícháme a takto povaříme na el. sporáku na č.4 – 30 minut. Nepodléváme vodou, protože rajčátka pustí dostatek šťávy!!!
Poté necháme 10 hodin odstát a následně plníme do sklenic. Zavařuju v horkovzdušné troubě na 250°C – 7 minut menší skleničky a 10 minut velké.
Po vytažení z trouby sklenice otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.
DOBROU CHUŤ!!!