Přejít k hlavnímu obsahu

Sterilované lečo | recept na nakládanou zeleninu

Sterilované lečo | recept na nakládanou zeleninu

Sterilované lečo | recept na nakládanou zeleninu. Poradím vám, jak na sterilované lečo. Zkuste můj návod. Z jedné dávky jsem měla 5 sklenic o objemu 720 ml + 1 malá od Kunovjanky. A z poloviční dávky jsem měla 5 skleniček od Kunovjanky. Je to rychlovka, když nevíte co honem k večeři, nebo to lze přidat do maďarského gulášerizota, pod maso nebo i na pizzu.

Co je potřeba

2 kg rajčat

2 kg bílých paprik

1 cibule

olej

Rajčata a cibulku si nakrájíme na kostičky a papriku na proužky.

Do velkého hrnce (do 5-ti litrového hrnce, je toho až po okraj, ale pak to trochu spadne) dáme na olej (el. sporák nač.6) lehce zezlátnout cibulku a na ni přihodíme papriku (el. sporák stáhneme na č.4).

Do velkého hrnce (do 5-ti litrového hrnce, je toho až po okraj, ale pak to trochu spadne) dáme na olej (el. sporák nač.6) lehce zezlátnout cibulku a na ni přihodíme papriku (el. sporák stáhneme na č.4).

Stále mícháme a jak paprika začne pouštět šťávu, tak přidáme rajčata. Pořád mícháme, a jak rajčata pustí dost šťávy, hrnec přikryjeme pokličkou. A takto necháme dusit 15 minutek.

Stále mícháme a jak paprika začne pouštět šťávu, tak přidáme rajčata. Pořád mícháme, a jak rajčata pustí dost šťávy, hrnec přikryjeme pokličkou. A takto necháme dusit 15 minutek.

Poté ještě horké dáváme do skleniček a zavaříme. Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C. Velké sklenice o objemu 720 ml na 10 minut a malé od Kunovjanky na 5 minut.

Poté ještě horké dáváme do skleniček a zavaříme. Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C. Velké sklenice o objemu 720 ml na 10 minut a malé od Kunovjanky na 5 minut.

Po vytažení z trouby je obrátíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.

DOBROU CHUŤ!!!

Po vytažení z trouby je obrátíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne. DOBROU CHUŤ!!!
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Čalamáda nejen pod maso | recept
Čalamáda nejen pod maso | recept
Čalamáda nejen pod maso | recept. Čalamáda je výborná samotná a nebo pod maso. Recepty dodám časem, až s ní budu něco vařit. Z jedné dávky jsem měla 9…
Sterilované česnekové výhonky
Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…
Domácí kysané zelí | recept
Domácí kysané zelí | recept
Domácí kysané zelí | recept. Že je domácí zelí nejlepší, se rozuí samo sebou. Jeho výroba sice stojí trochu námahy, ale za tu práci to určitě stojí. P…