Sterilované lečo | recept na nakládanou zeleninu
Sterilované lečo | recept na nakládanou zeleninu. Poradím vám, jak na sterilované lečo. Zkuste můj návod. Z jedné dávky jsem měla 5 sklenic o objemu 720 ml + 1 malá od Kunovjanky. A z poloviční dávky jsem měla 5 skleniček od Kunovjanky. Je to rychlovka, když nevíte co honem k večeři, nebo to lze přidat do maďarského guláše, rizota, pod maso nebo i na pizzu.
Co je potřeba
2 kg rajčat
2 kg bílých paprik
1 cibule
olej
Rajčata a cibulku si nakrájíme na kostičky a papriku na proužky.
Do velkého hrnce (do 5-ti litrového hrnce, je toho až po okraj, ale pak to trochu spadne) dáme na olej (el. sporák nač.6) lehce zezlátnout cibulku a na ni přihodíme papriku (el. sporák stáhneme na č.4).
Stále mícháme a jak paprika začne pouštět šťávu, tak přidáme rajčata. Pořád mícháme, a jak rajčata pustí dost šťávy, hrnec přikryjeme pokličkou. A takto necháme dusit 15 minutek.
Poté ještě horké dáváme do skleniček a zavaříme. Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C. Velké sklenice o objemu 720 ml na 10 minut a malé od Kunovjanky na 5 minut.
Po vytažení z trouby je obrátíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.
DOBROU CHUŤ!!!