Jste zde

Vepřové koleno na zelí

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

vepřové koleno, velká sklenice sterilovaného zelí, sůl, kmín

Na dno zapékací mísy nasypeme zelí i s nálevem. Vepřové koleno osolíme, okmínujeme a vložíme na zelí. Mísu přikryjeme víkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi na 1-1,5 hodinky nebo dokud není masíčko měkké a zlatavé. Když je hotovo, tak maso vytáhneme a zelí v míse ještě dochutíme cukrem popř. ještě dosolíme, ale nemusí to být…mě zelí chutná už tak jak je, ale manžel má rád sladší, tak to dochucuji. Pak maso vrátíme zpět a můžeme servírovat. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Je to zase něco jiného a zelí je prostě fantastické, trošku mi připomíná moravské zelí…je to prostě dobrotka!

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!