Vepřové koleno na zelí | recept na pečené koleno
Vepřové koleno na zelí | recept na pečené koleno. Upečte si vepřové koleno na zelí. Je to zase něco jiného a zelí je prostě fantastické, trošku mi připomíná moravské zelí, je to prostě dobrůtka! Navíc tento recept připravíte v jednom hrnci, což je nesporná výhoda!
Co je potřeba
vepřové koleno
velká sklenice sterilovaného zelí
sůl, kmín, cukr
Na dno zapékací mísy nasypeme zelí i s nálevem.
Vepřové koleno osolíme, okmínujeme a vložíme na zelí. Mísu přikryjeme víkem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C asi na 1 – 1,5 hodinky, nebo dokud není masíčko měkké a zlatavé.
Když je hotovo, tak maso vytáhneme a zelí v míse ještě dochutíme cukrem popř. ještě dosolíme, ale nemusí to být. Mně zelí chutná už tak, jak je, ale manžel má rád sladší, tak to dochucuji. Pak maso vrátíme zpět a můžeme servírovat. Podáváme s houskovým knedlíkem.
DOBROU CHUŤ!!!