Přejít k hlavnímu obsahu

Punčovina | recept na neotřelý dezert

Punčovina | recept na neotřelý dezert

Punčovina | recept na neotřelý dezert. Z jednoho korpusu udělám dvě pěkná prsa akorát do ruky. Nebo upeču plát jako na piškotovou roládu a pak je postup dále stejný. Punčovina je pak chutnější. 

Co je potřeba

upečený piškot nebo koupený kulatý korpus (viz. foto)

3 polévkové lžíce krému (např. salkový krém)

1 polévková lžíce rybízové marmelády

asi 1 čajová lžička rumu nebo dle potřeby

marcipán na potažení

Korpus roztrháme do mísy, přidáme krém, marmeládu a rum.

Korpus roztrháme do mísy, přidáme krém, marmeládu a rum.

Ručním mixérem vše promícháme a je hotovo. Punčovina by se neměla na ruce lepit.

Ručním mixérem vše promícháme a je hotovo. Punčovina by se neměla na ruce lepit.

Z punčoviny vytvarujeme např. prsa a dáme do lednice vychladit, aby vše ztuhlo.

Z punčoviny vytvarujeme např. prsa a dáme do lednice vychladit, aby vše ztuhlo.

A dále už potahujeme marcipánem, jak jsme zvyklí.

DOBROU CHUŤ!!!

A dále už potahujeme marcipánem, jak jsme zvyklí. DOBROU CHUŤ!!!
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Tvarohovo-jahodový krém | recept
Tvarohovo-jahodový krém | recept
Tvarohovo-jahodový krém | recept od Zdeničky. Tvaroh a jahody jsou bezesporu skvělou kombinací. Zkuste si z nich připravit krém na dort. Blýsknete se…