Punčovina | recept na neotřelý dezert
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Punčovina | recept na neotřelý dezert. Z jednoho korpusu udělám dvě pěkná prsa akorát do ruky. Nebo upeču plát jako na piškotovou roládu a pak je postup dále stejný. Punčovina je pak chutnější.
Co je potřeba
upečený piškot nebo koupený kulatý korpus (viz. foto)
3 polévkové lžíce krému (např. salkový krém)
1 polévková lžíce rybízové marmelády
asi 1 čajová lžička rumu nebo dle potřeby
marcipán na potažení
Korpus roztrháme do mísy, přidáme krém, marmeládu a rum.
Ručním mixérem vše promícháme a je hotovo. Punčovina by se neměla na ruce lepit.
Z punčoviny vytvarujeme např. prsa a dáme do lednice vychladit, aby vše ztuhlo.
A dále už potahujeme marcipánem, jak jsme zvyklí.
DOBROU CHUŤ!!!