Přejít k hlavnímu obsahu

Špenát | recept na zeleninovou přílohu

Špenát | recept na zeleninovou přílohu

Špenát | recept na zeleninovou přílohu. Děláte špenát a pořád to není ono? Zkuste ho tak, jak ho dělám já. Na následujících řádcích vám poradím, jak na to, aby se vám už vždycky povedl. Nejlepší je kupovat sekaný nebo porcovaný salát, ale i ta namletá pasta není špatná.

Co je potřeba

1 balíček mraženého špenátu (já používám porcovaný

2 stroužky česneku

2 polévkové lžíce smetany

2 – 3 celá vejce

2 čajové lžičky česnekové pasty

1 cibule

asi 2 – 3cm silný plátek másla

 

 

 

 

 

1

V kastrůlku si na másle necháme zezlátnout cibulku (el. sporák na č. 4).

2

Pak přihodíme povolený špenát, přilijeme asi 2 – 3 polévkové lžíce vody a necháme pod pokličkou za občasného míchání dusit asi 5 – 10 minutek.

3

Když je voda skoro pryč, tak přilijeme smetanu, důkladně promícháme a přidáme prolisovaný česnek a vejce.

4

Plotýnku vypneme a ještě necháme za občasného míchání špenát dojít. Dochutíme česnekovou pastou a teprve pak můžeme přisolit, ale většinou je to už zbytečné. A můžeme podávat.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Vrchlabská zeleninka s bazalkou | recept
Vrchlabská zeleninka s bazalkou | recept
Vrchlabská zeleninka s bazalkou  | recept. Recept na vrchlabskou zeleninku s bazalkou patří k těm, které můžeme popsat jako za málo práce, hodně muzik…
Moravské zelí | recept na červené zelí
Moravské zelí | recept na červené zelí
Moravské zelí | recept na červené zelí. Moravské zelí je nejlepší z červeného zelí (alespoň nám tak chutná), ale lze jej připravit i z bílého zelí. Ta…
Sladkokyselé zelí | recept
Sladkokyselé zelí | recept
Sladkokyselé zelí | recept. Milé maminky, napadlo mě vložit pro vás recept na sladkokyselé přílohové zelí, protože třeba některá máte problém s jeho v…