Cuketové chlupáče | netradiční recept. Je to opravdu dobrůtka a dovoluju si tvrdit, že jsou lepší než chlupáče z brambor. Jsou neskutečně dobré i samotné. Ale úplně nejlepší jsou s pečeným masem, polité sosíkem a k tomu třeba zelí nebo špenát. To je můj favorit, ale jinak děláme klidně klasicky zamíchané s uzeným a se zelím. Vyzkoušejte cuketové chlupáče! To budete koukat, jaká je to lahoda!!!
Co je potřeba
cuketa (já měla celou, která vážila 1,5 kg)
3 větší brambory
20 dkg hrubé mouky
50 dkg polohrubé mouky
3 celá vajíčka
sůl
1
Měla jsem cuketu, která vcelku vážila 1,5 kg, ale potom po oloupání a vydlabání jsem ji zapoměla zvážit. Takže když budete mít cuketu vcelku 1,5 kg, tak by všechny gramáže měly sedět.
2
Cuketu oloupeme a vydlabeme vnitřek. Oloupeme brambory a obojí nastrouháme na jemném struhadle.
3
Potom přihodíme vejce, mouku (radši po částech), osolíme dle chuti a nejlépe rukou důkladně promícháme. Těsto by mělo být tak akorát – ani ne řídké, ani příliš tuhé.
4
Do hrnce si dáme na el. sporáku na č. 5 vařit vodu, nestahujeme na nižší stupeň. Chlupáče můžeme vykrajovat lžičkou a házet do vody, ale kdo má sítko na halušky, tak doporučuji přes sítko. Proto je tak miluju, protože u chlupáčů z brambor se neskutečně nadřu, než to přes sýtko projde a tady je to za chvilinku.
5
Když máme ve vodě dávku chlupáčků, počkáme, dokud se na vodě nezačne dělat pěna. A v ten moment jsou hotové a můžeme vyndávat.
6
Propláchneme je pod studenou vodou a je hotovo.
7
Ochutnáme a popřípadě můžeme ještě dosolit další dávku nebo přidat trochu mouky. DOBROU CHUŤ!!!
Špenát | recept na zeleninovou přílohu. Děláte špenát a pořád to není ono? Zkuste ho tak, jak ho dělám já. Na následujících řádcích vám poradím, jak n…
Babiččino zelí | recept na zelí z čerstvé hlávky. Tohle fantastické zelí dělávala manželova babička, na kterou si vždy vzpomenu, když nám v kuchyni ze…
Moravské zelí | recept na červené zelí. Moravské zelí je nejlepší z červeného zelí (alespoň nám tak chutná), ale lze jej připravit i z bílého zelí. Ta…
Diskuze k článku