jitulciny-recepty.cz

Cuketové chlupáče | netradiční recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Cuketové chlupáče | netradiční recept. Je to opravdu dobrůtka a dovoluju si tvrdit, že jsou lepší než chlupáče z brambor. Jsou neskutečně dobré i samotné. Ale úplně nejlepší jsou s pečeným masem, polité sosíkem a k tomu třeba zelí nebo špenát. To je můj favorit, ale jinak děláme klidně klasicky zamíchané s uzeným a se zelím. Vyzkoušejte cuketové chlupáče! To budete koukat, jaká je to lahoda!!!

Co je potřeba

cuketa (já měla celou, která vážila 1,5 kg)

3 větší brambory

20 dkg hrubé mouky

50 dkg polohrubé mouky

3 celá vajíčka

sůl

 

 

 

 

Krok 1


Měla jsem cuketu, která vcelku vážila 1,5 kg, ale potom po oloupání a vydlabání jsem ji zapoměla zvážit. Takže když budete mít cuketu vcelku 1,5 kg, tak by všechny gramáže měly sedět.

Krok 2

Cuketu oloupeme a vydlabeme vnitřek. Oloupeme brambory a obojí nastrouháme na jemném struhadle.

Krok 3

Potom přihodíme vejce, mouku (radši po částech), osolíme dle chuti a nejlépe rukou důkladně promícháme. Těsto by mělo být tak akorát – ani ne řídké, ani příliš tuhé.

Krok 4

Do hrnce si dáme na el. sporáku na č. 5 vařit vodu, nestahujeme na nižší stupeň. Chlupáče můžeme vykrajovat lžičkou a házet do vody, ale kdo má sítko na halušky, tak doporučuji přes sítko. Proto je tak miluju, protože u chlupáčů z brambor se neskutečně nadřu, než to přes sýtko projde a tady je to za chvilinku. 

Krok 5

Když máme ve vodě dávku chlupáčků, počkáme, dokud se na vodě nezačne dělat pěna. A v ten moment jsou hotové a můžeme vyndávat.

Krok 6

Propláchneme je pod studenou vodou a je hotovo.

Krok 7

Ochutnáme a popřípadě můžeme ještě dosolit další dávku nebo přidat trochu mouky. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/prilohy/cuketove-chlupace-netradicni-recept