Bramborový knedlík | recept podle tchýně
Bramborový knedlík | recept podle tchýně. Je bezva si ulehčit práci v kuchyni a tento recept vás chytne. Tchýně ho dělá už roky a já si ho též zamilovala. Nyní se o něj podělím i s vámi.
Co je potřeba
1500 g oškrábaných brambor
650 g hrubé mouky
3 menší vejce
potravinářská fólie
Hotové těsto rozdělím na šest dílů, každý díl nanesu (může ještě trochu lepit, ale to nevadí) na dvojitou potravinářskou fólii a zabalím (na fotkách jsem improvizovala a balila do sáčku, protože mi fólie došla). Jeden konec svážu provázkem, dotlačím těsto do kraje a vytvaruju knedlíček. Nakonec zavážu druhý konec a dám vařit do vroucí vody na 10 minut z každé strany.
Tipy
Pokud chcete knedlíky trochu větší (viz. foto), tak těsto rozdělte na čtyři díly. Pozor, ale musíte je vařit alespoň 15 minut z každé strany, aby byly dovařené!
Diskuze k článku