jitulciny-recepty.cz

Bramborový knedlík | recept podle tchýně

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Bramborový knedlík | recept podle tchýně. Je bezva si ulehčit práci v kuchyni a tento recept vás chytne. Tchýně ho dělá už roky a já si ho též zamilovala. Nyní se o něj podělím i s vámi.

Co je potřeba

1500 g oškrábaných brambor

650 g hrubé mouky

3 menší vejce

potravinářská fólie


 

Krok 1

Oloupeme brambory, nakrájíme a dáme vařit se solí.

Krok 2

Když jsou brambory měkké (mohou být i rozvařené), tak je zcedíme a rozšťoucháme. Necháme je trochu vychladnout.

Krok 3

Poté do brambor přidáme vajíčka a hrubou mouku (těsto již nesolím, dávám víc soli k bramborám). Vypracujeme hladké těsto a dle potřeby můžete ještě podsypat moukou.

Krok 4

Hotové těsto rozdělím na šest dílů, každý díl nanesu (může ještě trochu lepit, ale to nevadí) na dvojitou potravinářskou fólii a zabalím (na fotkách jsem improvizovala a balila do sáčku, protože mi fólie došla). Jeden konec svážu provázkem, dotlačím těsto do kraje a vytvaruju knedlíček. Nakonec zavážu druhý konec a dám vařit do vroucí vody na 10 minut z každé strany.

Krok 5

Uvařené knedlíky můžeme ihned podávat.

DOBROU CHUŤ!!!

Pokud chcete knedlíky trochu větší (viz. foto), tak těsto rozdělte na čtyři díly. Pozor, ale musíte je vařit alespoň 15 minut z každé strany, aby byly dovařené!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/prilohy/bramborovy-knedlik-recept-podle-tchyne