Štědrovečerní rybí polévka | recept na sváteční polévku
Štědrovečerní rybí polévka | recept na sváteční polévku. Ještě nemáte svůj osvědčený nebo po generace děděný recept na vánoční rybí polévku? Nebo chcete letos zkusit něco jiného než obvykle? Připravte si štědrovečerní polévku podle mého postupu, věřím, že si pochutnáte jako my.
Co je potřeba
kousek kapra (hlava a ocas nebo jedna podkova
1 větší mrkev
půlka celeru
1 větší petržel
4 stroužky česneku
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
muškátový oříšek
máslo
hladká mouka
osmahnuté kousky chleba na ozdobu do talíře
1 oloupaná mandlička kvůli tradici
To vše vaříme, dokud není zelenina a ryba měkká. Poté zeleninu pokrájíme na silnější kolečka a rybu obereme (obírala jsem pouze ocas). To vše pak tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme do vývaru. Je lepší to do vývaru pasírovat přes sítko kvůli případným kostičkám, kterých jsme si nemuseli při obírání všimnout.
Tipy
Už nepoužívám na vývar hlavu a ocas, ale kus, který bych jinak obalila. Je to lepší a je tam víc masa na obrání.
Diskuze k článku