Přejít k hlavnímu obsahu

Pečená kachna | recept

Pečená kachna | recept

Pečená kachna | recept. Přemýšlíte, co uvařit ke slavnostními obědu? S pečenou kachnou se nemůžete splést. S mým receptem to hravě zvládnete a sklidíte zaručený obdiv. 

Co je potřeba

kachna – měla jsem 2200 g

sůl

kmín

voda

1

Kachnu naporcujeme na šest dílů a jehlou kůži hodně propícháme, aby nám při pečení všechen tuk vytekl a nebyla mastná. Každý kousek masa osolíme, okmínujeme a vložíme do skleněné mísy.

2

Na dno mísy nalijeme asi 1 – 1,5 cm vody. Přikryjeme víkem a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na dvě hodinky, nebo dokud není kachna pěkně zlatavá.

3

Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a červeným moravským zelím. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Naložený králík po Vlčicku | recept
Naložený králík po Vlčicku | recept
Naložený králík po Vlčicku | recept. Tento recept mám moc ráda, protože je téměř bez práce a králík má kolem sebe dost výborného sosu. Pokud máte čers…