Pečená kachna | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Pečená kachna | recept. Přemýšlíte, co uvařit ke slavnostními obědu? S pečenou kachnou se nemůžete splést. S mým receptem to hravě zvládnete a sklidíte zaručený obdiv.
Co je potřeba
kachna – měla jsem 2200 g
sůl
kmín
voda
Krok 1
Kachnu naporcujeme na šest dílů a jehlou kůži hodně propícháme, aby nám při pečení všechen tuk vytekl a nebyla mastná. Každý kousek masa osolíme, okmínujeme a vložíme do skleněné mísy.
Krok 2
Na dno mísy nalijeme asi 1 – 1,5 cm vody. Přikryjeme víkem a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na dvě hodinky, nebo dokud není kachna pěkně zlatavá.
Krok 3
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem a červeným moravským zelím. DOBROU CHUŤ!!!