Jste zde

Zapečený pangasius s jarní cibulkou | recept na snadné zapečené jídlo

Sobota, 30. Březen 2019 - 21:31

Zapečený pangasius s jarní cibulkou  | recept na snadné zapečené jídlo. Recept na zapečeného pangasia je výbornou úpravou této nepříliš chuťově výrazné ryby. Díky jarní cibulce hraje pokrm barvami, sýr se smetanou zase zaručí zlatou kůrku a výborný sos. Nejlepší je zapečeného pangasia podávat s bramborovými přílohami, vyzkoušejte ho třeba se šťouchanými bramborami.

Co je potřeba

500 g pangase (může být mražený)

1 smetana 30 %

4 5 ks jarní nebo lahůdkové cibulky (případně pórek)

100 g eidamu

koření na ryby

kmín

sůl

1 čajová lžička bazalky

máslo

citrónová šťáva nebo lemonka

1

Rybu necháme rozmrznout. Když by byla hodně mokrá, zabalíme ji do pleny nebo čisté utěrky a vysušíme ji.

2

Poté ji zalijeme citrónovou šťávou asi na 5 – 10 minut. Mezitím si pokrájíme jarní cibulku na 0,5 cm silné proužky, ale pouze zelenou část – zbytek použijeme do brambor.

3

Pangasia osolíme z obou stran a z jedné strany ho posypeme trochou kmínu. Stejnou stranou ho položíme na máslem vymazaný pekáček. Vrchní stranu posypeme kořením na ryby.

4

Rybu zasypeme jarní cibulkou a najemno nastrouhaným eidamem. Nakonec vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku bazalky.

5

Dáme zapéct (bez pokličky) do trouby předehřáté na 180°C asi na 15 – 20 minut, dokud nebude vršek zlatavý.

6

Mezitím si připravíme šťouchané brambory. Do uvařených brambor zamícháme zbytek jarní cibulky pokrájený na slabá kolečka a asi tři plátky másla. Dle potřeby brambory ještě dosolíme. A následně rozšťoucháme. 

7

Když je ryba krásně zlatavá, podáváme se šťouhanými bramborami. Pod rybou by se nám měl uvolnit výborný sos, můžeme jím ještě polít brambory. Dobrou chuť!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

Dýňová polévka s kari | recept

Dýňová polévka s kari | recept

Dýňová polévka s kari | recept od Danči. Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dýni Hokaido jsem měla celkem velkou a tak jsem z jedné půlky uvařila polévku a druhou půlku jsem nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. V zimě jsme...
Vlčický bůčkový nářez | recept

Vlčický bůčkový nářez | recept

Vlčický bůčkový nářez | recept. Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký. A kdo již v šunkovaru něco...
 Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na zeleninovou pomazánku. Náš devítiletý syn Míša se nedávno vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Míša z toho byl tak nadšený, že nám mrkvovu pomazánku nachystal všem na svačinu. Moc nám chutnala, proto se s vámi chci...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

Nejnovější články

Dýňová polévka s kari | recept

Dýňová polévka s kari | recept

Dýňová polévka s kari | recept od Danči. Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dýni Hokaido jsem měla celkem velkou a tak jsem z jedné půlky uvařila polévku a druhou půlku jsem nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. V zimě jsme...
Vlčický bůčkový nářez | recept

Vlčický bůčkový nářez | recept

Vlčický bůčkový nářez | recept. Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký. A kdo již v šunkovaru něco...
 Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na zeleninovou pomazánku. Náš devítiletý syn Míša se nedávno vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Míša z toho byl tak nadšený, že nám mrkvovu pomazánku nachystal všem na svačinu. Moc nám chutnala, proto se s vámi chci...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...