Přejít k hlavnímu obsahu

Segedínský guláš se zakysanou smetanou | jednoduchý recept na guláš

Segedínský guláš se zakysanou smetanou | jednoduchý recept na guláš

Segedínský guláš se zakysanou smetanou | jednoduchý recept na guláš. Segedínský guláš je alternativou klasického, zelí dodá pokrmu příjemně nakyslou chuť. Vyzkoušejte můj recept na segedín, uvidíte, že je téměř bez práce a je hotový poměrně rychle. Segedánský guláš můžete podávat klasicky s knedlíky, ale můžete zvolit i jinou přílohu dle své chuti. 

Co je potřeba

1/2 kg vepřového plecka

10 – 15 dkg anglické slaniny

25 dkg červené cibule (může být i bílá, ale s červenou je to lepší)

1 velká sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí (já dávám celou 720 ml, ale můžete dát jen půlku

1 zakysaná smetana

2 lžičky pálivé papriky

2 lžičky sladké papriky

kůra z půlky citrónu (vcelku)

olej, sůl, pepř, cukr – dle chuti 

případně instantní jíška

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku a přidáme citrónovou kůru, maso pokrájené na kostičky a smažíme 10 – 15 minut.

2

Potom přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka, asi 2 minutky osmahneme. Osolíme a opepříme, dusíme 15 minut.

3

Následně přidáme zelí, přilijeme vodu dle potřeby (asi 1,5 – 2 l) a dusíme půl hodiny.

4

V dalším kroku vytáhneme citronovou kůru, přisypeme papriky (sladkou i pálivou), zjemníme zakysamou smetanou. Podle potřeby ještě můžeme zahustit instantní jíškou . Nakonec dochutíme cukrem, solí, citrónem (je-li třeba) a případně maggi. Podáváme s knedlíky. 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Vepřový perkelt se smetanou | recept
Vepřový perkelt se smetanou | recept
Vepřový perkelt se smetanou | recept. Perkelt je obdoba guláše, většinou se připravuje z hovězího, podle tohoto předpisu si však připravíte perkelt z…
Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…