Segedínský guláš se zakysanou smetanou | jednoduchý recept na guláš
02. Únor 2019
Segedínský guláš se zakysanou smetanou | jednoduchý recept na guláš. Segedínský guláš je alternativou klasického, zelí dodá pokrmu příjemně nakyslou chuť. Vyzkoušejte můj recept na segedín, uvidíte, že je téměř bez práce a je hotový poměrně rychle. Segedánský guláš můžete podávat klasicky s knedlíky, ale můžete zvolit i jinou přílohu dle své chuti.
Co je potřeba
1/2 kg vepřového plecka
10 – 15 dkg anglické slaniny
25 dkg červené cibule (může být i bílá, ale s červenou je to lepší)
1 velká sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí (já dávám celou 720 ml, ale můžete dát jen půlku
1 zakysaná smetana
2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky sladké papriky
kůra z půlky citrónu (vcelku)
olej, sůl, pepř, cukr – dle chuti
případně instantní jíška
Další zajímavé články
Mrkvová omáčka s vepřovým masem | recept
Mrkvová omáčka s vepřovým masem | recept. Co uvařit k obědu? Mám pro vás tip na skvělou mrkvovou omáčkou s vepřovým masem. Je to zase něco jiného a ta…
Vepřový perkelt se smetanou | recept
Vepřový perkelt se smetanou | recept. Perkelt je obdoba guláše, většinou se připravuje z hovězího, podle tohoto předpisu si však připravíte perkelt z…
Fazolky na smetaně | recept na lehké zeleninové jídlo
Fazolky na smetaně | recept na lehké zeleninové jídlo. Přes přemíru módních receptů občas zapomínáme na klasická jídla. Přitom i ta umí být moderní, l…
Vlčický bramborový salát | recept na salát
Vlčický bramborový salát | recept na salát. Bramborový salát patří ke správné oslavě. Připravte si ho podle mého receptu. Sterilovanou…
Pindruše
Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…
Diskuze k článku