Přejít k hlavnímu obsahu

Netinka | recept na nadýchaný koláč

Netinka | recept na nadýchaný koláč

Netinka | recept na nadýchaný koláč. Recept na netinku vypadá poněkud netradičně. Obsahuje totiž majolku, která dodá těstu na vláčnosti. Buchta je díky majolce neskutečně měkká. Ovoce můžete použít podle vlastní chuti, já použila borůvky a broskve. Vyzkoušejte recept na tento nadýchaný koláč, upečte si netinku podle mého návodu. Uvidíte, že si moc pochutnáte.

Co je potřeba

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru krupice

1 prášek do pečiva

1 hrnek mléka

1 celé vejce

1 vrchovatá lžíce majolky

ovoce dle chuti

drobenka

1

Nejdříve smícháme sypké suroviny a potom přidáme mléko a vejce a nakonec zamícháme majolku.

2

Vznikne krásně hladké těsto, které nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný normální plech. Poklademe ovocem a zasypeme drobenkou.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud není netinka zlatavá.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Mřížkový koláč | recept na moučník
Mřížkový koláč | recept na moučník
Mřížkový koláč | recept na moučník. Hosty i rodinu potěšte tímto mřížkovým koláčem. Jeho výroba není náročná ani nákladná a výsledek je přesto efektní…
Mechová peřinka | recept na moučník
Mechová peřinka | recept na moučník
Mechová peřinka | recept na moučník. Upečte si podle mého receptu buchtu zvanou mechová peřinka. Jak svědčí název, moučník je krásně nadýchaný a jemný…
Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…