Netinka | recept na nadýchaný koláč
Netinka | recept na nadýchaný koláč. Recept na netinku vypadá poněkud netradičně. Obsahuje totiž majolku, která dodá těstu na vláčnosti. Buchta je díky majolce neskutečně měkká. Ovoce můžete použít podle vlastní chuti, já použila borůvky a broskve. Vyzkoušejte recept na tento nadýchaný koláč, upečte si netinku podle mého návodu. Uvidíte, že si moc pochutnáte.
Co je potřeba
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
1 celé vejce
1 vrchovatá lžíce majolky
ovoce dle chuti
drobenka
Krok 1
Nejdříve smícháme sypké suroviny a potom přidáme mléko a vejce a nakonec zamícháme majolku.
Krok 2
Vznikne krásně hladké těsto, které nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný normální plech. Poklademe ovocem a zasypeme drobenkou.
Krok 3
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud není netinka zlatavá.