Kukuřičky | recept na zavařenou kukuřici
Kukuřičky | recept na zavařenou kukuřici. Vždycky jsme nakládanou kukuřici kupovali, tak letos uvidíme, jaká bude ode mne. Vyzkoušejte si také připravit zavařenou kukuřici. Je výborná jako zeleninová příloha k masu i jen tak.
Co je potřeba
Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice
sůl
Nálev:
1 l vody
250 ml octa
30 g soli
100 g cukru
Do každé zavařovací sklenice dáme navrch 1 bobkový list (já teda dávala jen půlku), 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek, cibuli
Sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C (postup ZDE).
Tipy
Měla jsem malé klasy i větší. Malé jsem zavařila tak, jak zde popisuji, ale ty větší jsem pokrájela na kolečka. Nevím, jak to přesně bude chutnat, zda se ten prostředek i u těch větších potom dá jíst, ale to vám sem po ochutnání dopíšu - Tak jsme už ochutnali. Prostředek se jíst nedá, musí se to okolou okousat, ale věřte mi, stojí to za to. Lepší kukuřičky jsem snad nikdy neměla, jsou prostě skvělé!
Diskuze k článku