Kukuřičky | recept na zavařenou kukuřici
Kukuřičky | recept na zavařenou kukuřici. Vždycky jsme nakládanou kukuřici kupovali, tak letos uvidíme, jaká bude ode mne. Vyzkoušejte si také připravit zavařenou kukuřici. Je výborná jako zeleninová příloha k masu i jen tak.
Co je potřeba
Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice
sůl
Nálev:
1 l vody
250 ml octa
30 g soli
100 g cukru
Do každé zavařovací sklenice dáme navrch 1 bobkový list (já teda dávala jen půlku), 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek, cibuli
Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě. Nevím přesně, jak dlouho jsem je vařila, ale od doby, kdy začala voda bublinkovat, tak jsem vařila do doby, kdy „změní“ barvu. Jakoby ztmavne. Bylo to asi 12 minut.
Kukuřici necháme odkapat a zchladnout. Poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půlkolečky cibule a zalijeme horkým nálevem.
Sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C (postup ZDE).
Měla jsem malé klasy i větší. Malé jsem zavařila tak, jak zde popisuji, ale ty větší jsem pokrájela na kolečka. Nevím, jak to přesně bude chutnat, zda se ten prostředek i u těch větších potom dá jíst, ale to vám sem po ochutnání dopíšu - Tak jsme už ochutnali. Prostředek se jíst nedá, musí se to okolou okousat, ale věřte mi, stojí to za to. Lepší kukuřičky jsem snad nikdy neměla, jsou prostě skvělé!