Vrchlabské kuřátko | recept na šťavnaté pečené kuře
Vrchlabské kuřátko | recept na šťavnaté pečené kuře. Pečené kuře je stálicí v českých kuchyních. Poradím vám, jak ho tentokrát připravit neotřele a zaručuji vám, že se budou všichni strávníci olizovat až za ušima. Upečte si vrchlabské kuřátko podle mého návodu, uvidíte, že brzy budete podávat šťavnaté pečené kuře s vypečenou kůrkou jako z grilu.
Co je potřeba
celé kuře
Harmonie chuti
máslo
bramborová kaše a zelenina k podávání
Krok 1
Kuře dáme vařit společně s Harmonií chuti.
Krok 2
Kdo by neznal, toto je dochucovadlo Harmonie chuti.
Krok 3
Kuře vyndáme z hrnce a uvaříme klasický kuřecí vývar s nudlemi nebo s čím kdo rád.
Krok 4
V dalším kroku dáme na dno pekáče dáme 3 – 4 naběračky vývaru z kuřete (ne hotovou polévku, jen vývar se zeleninou).
Krok 5
Do pekáče vložíme okořeněné kuře, poklademe plátky másla a dáme péct.
Krok 6
A máme hotovo, krásně zlatavé kuřátko a kůrka jako z grilu!
Krok 7
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. DOBROU CHUŤ!