Přejít k hlavnímu obsahu

Skvělé cukeťáky | recept na placky z cukety

Skvělé cukeťáky | recept na placky z cukety

Skvělé cukeťáky | recept na placky z cukety. Cuketa je velice vděčnou zeleninou, nejen že je velice zdravá, ale zároveň ji uplatníte při přípravě sladkých i slaných jídel. K jedné z nejoblíbenějších úprav této zeleniny patří bezesporu cukeťáky. Připravte si je podle mého receptu. Je rychlý a jednoduchý. Cukeťáky patří ke klasickým letním jídlům. Uvidíte, že nebudete stíhat ani smažit. Inspirujte se mým receptem na skvělé cukeťáky. 

Co je potřeba

1/2 kg cukety

2 celá vejce

2 větší brambory

15  – ​20 dkg polohrubé mouky

majoránka, sůl, česnek - dle chuti

olej na smažení

1

Předpis na cukeťáky je pouze orientační. Pokud si cukety pěstujete, určitě víte, že obvykle rostou rychleji, než je stíháme konzumovat. Proto mívají větší rozměry a právě takové se pro přípravu cukeťáků hodí. Množství surovin budete pravděpodobně muset násobit podle velikosti vaší cukety.

2

Jejich příprava je obdobná jako u bramboráků, jen jejich chuť je jemnější. Pokud máte cukety s velkými semínky, určitě je odstraňte, malá semínka můžete ponechat. Oloupanou cuketu nastrouháme najemno. 

3

Následně do mísy nastrouháme ještě brambory. Pokud cuketa a brambory pustí hodně vody, trochu ji slijeme.

4

Dále přisypeme mouku, sůl, pepř a majoránku, případně ještě do mísy prolisujeme česnek, množství zvolte dle chuti. 

5

Všechno důkladně propracujeme na těsto podobné bramborákům. 

6

V hlubší pánvi rozehřejeme vrstvu oleje. Cukeťáky smažíme z obou stran dozlatova. Dobrou chuť!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…