Přejít k hlavnímu obsahu

Obalovaný květák | recept na smažený květák

Obalovaný květák | recept na smažený květák

Obalovaný květák | recept na smažený květák. Máte chuť na smažený květák, ale nevíte, jak na to, aby se vše povedlo? V následujícím článku vám krok za krokem poradím, jak připravit skvělý obalovaný květák. Jistě si všichni pochutnají, výsledek zaručen. 

Co je potřeba

1 květák

5 – 6 vajec

5 – 6 polévkových lžic hladké mouky

strouhanka

sůl

1

Květák si rozdělíme na růžičky, které uvaříme do poloměkka ve slané vodě (od doby varu asi ještě 5 10 minut na el. sporáku č. 4).

2

Přichystáme si těstíčko tak, že si do misky dáme vejce, na jedno vejce je jedna polévková lžíce hladké mouky. Metličkou důkladně spojíme, aby nebyly žádné hrudky, a těstíčko trochu osolíme.

3

Poté do něj namáčíme růžičky květáku a následně obalíme ve strouhance.

4

Obalené květáky nakonec smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Květákové lívance | recept od Kajdy
Květákové lívance | recept od Kajdy
Květákové lívance | recept od Kajdy. Květák obsahuje velké množství vitamínu C a dalších zdraví prospěšných látek. Je příbuzný kedlubně a kapustě. Pro…