Obalovaný květák | recept na smažený květák
Obalovaný květák | recept na smažený květák. Máte chuť na smažený květák, ale nevíte, jak na to, aby se vše povedlo? V následujícím článku vám krok za krokem poradím, jak připravit skvělý obalovaný květák. Jistě si všichni pochutnají, výsledek zaručen.
Co je potřeba
1 květák
5 – 6 vajec
5 – 6 polévkových lžic hladké mouky
strouhanka
sůl
Krok 1
Květák si rozdělíme na růžičky, které uvaříme do poloměkka ve slané vodě (od doby varu asi ještě 5 –10 minut na el. sporáku č. 4).
Krok 2
Přichystáme si těstíčko tak, že si do misky dáme vejce, na jedno vejce je jedna polévková lžíce hladké mouky. Metličkou důkladně spojíme, aby nebyly žádné hrudky, a těstíčko trochu osolíme.
Krok 3
Poté do něj namáčíme růžičky květáku a následně obalíme ve strouhance.
Krok 4
Obalené květáky nakonec smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.