jitulciny-recepty.cz

Obalovaný květák | recept na smažený květák

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Obalovaný květák | recept na smažený květák. Máte chuť na smažený květák, ale nevíte, jak na to, aby se vše povedlo? V následujícím článku vám krok za krokem poradím, jak připravit skvělý obalovaný květák. Jistě si všichni pochutnají, výsledek zaručen. 

Co je potřeba

1 květák

5 – 6 vajec

5 – 6 polévkových lžic hladké mouky

strouhanka

sůl

Krok 1

Květák si rozdělíme na růžičky, které uvaříme do poloměkka ve slané vodě (od doby varu asi ještě 5 10 minut na el. sporáku č. 4).

Krok 2

Přichystáme si těstíčko tak, že si do misky dáme vejce, na jedno vejce je jedna polévková lžíce hladké mouky. Metličkou důkladně spojíme, aby nebyly žádné hrudky, a těstíčko trochu osolíme.

Krok 3

Poté do něj namáčíme růžičky květáku a následně obalíme ve strouhance.

Krok 4

Obalené květáky nakonec smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hlavni-jidla/obalovany-kvetak-recept-na-smazeny-kvetak