Přejít k hlavnímu obsahu

Jitulčiny kuřecí lívance | recept

Jitulčiny kuřecí lívance | recept

Jitulčiny kuřecí lívance | recept. Tento recept mě napadl, když jsem potřebovala zdělat maso z mrazáku, abych měla místo na uložení švestek na zimu. Rodince chutnalo a to je hlavní. Zkuste si kuřecí lívance připravit i vy, určitě je nebudete dělat naposledy. 

Co je potřeba

500 – 600 g kuřecích prsních řízků

200 – 300 g vepřového plecka

50 g tvrdého sýra

2 celá vejce

– 4 polévkové lžíce strouhanky

1 polévková lžíce (rovná) hladké mouky

1 polévková lžíce koření Čubrica

1 polévková lžíce Harmonie chuti

1 polévková lžíce maggi (nemusí být, ale dodá šmrnc)

sůl

pepř

olej

1

Kuřecí a vepřové maso nameleme na masovém strojku. V míse je smícháme s najemno nastrouhaným sýrem a ostatními ingrediencemi. Důkladně promícháme a dáme do lednice na 30 minut odležet.

2

Na plotně rozpálíme v lívanečníku (mám úžasně starý po babičce a na něm se nic nepřichytí) olej a lžící nabíráme směs, kterou rozprostřeme jako lívanec a smažíme z obou stran dozlatova. Nabírám vždy lžíci směsi na jeden lívanec.

3

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem. Jsou výborné i studené – lze je nachystat na párty i na obložené talíře. Vyzkoušejte!  Dobrou chuť!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…