Jitulčiny kuřecí lívance | recept
Jitulčiny kuřecí lívance | recept. Tento recept mě napadl, když jsem potřebovala zdělat maso z mrazáku, abych měla místo na uložení švestek na zimu. Rodince chutnalo a to je hlavní. Zkuste si kuřecí lívance připravit i vy, určitě je nebudete dělat naposledy.
Co je potřeba
500 – 600 g kuřecích prsních řízků
200 – 300 g vepřového plecka
50 g tvrdého sýra
2 celá vejce
3 – 4 polévkové lžíce strouhanky
1 polévková lžíce (rovná) hladké mouky
1 polévková lžíce koření Čubrica
1 polévková lžíce Harmonie chuti
1 polévková lžíce maggi (nemusí být, ale dodá šmrnc)
sůl
pepř
olej
Krok 1
Kuřecí a vepřové maso nameleme na masovém strojku. V míse je smícháme s najemno nastrouhaným sýrem a ostatními ingrediencemi. Důkladně promícháme a dáme do lednice na 30 minut odležet.
Krok 2
Na plotně rozpálíme v lívanečníku (mám úžasně starý po babičce a na něm se nic nepřichytí) olej a lžící nabíráme směs, kterou rozprostřeme jako lívanec a smažíme z obou stran dozlatova. Nabírám vždy lžíci směsi na jeden lívanec.
Krok 3
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem. Jsou výborné i studené – lze je nachystat na párty i na obložené talíře. Vyzkoušejte! Dobrou chuť!