Přejít k hlavnímu obsahu

Bramborová roláda | recept

Bramborová roláda | recept

Bramborová roláda | recept. Máte chuť na plněné bramborové knedlíky, ale nemáte dost času na jejich přípravu? Vyzkoušejte můj recept na bramborovou roládu, zabere nepoměrně méně času, než válení jednotlivých knedlíků, a přesto si skvěle pochutnáte. Roládu plním nádivkou z junioru, ale použít můžete, co máte rádi. Podávám ji se špenátem a smaženou cibulkou.

Co je potřeba

1 sáček bramborového těsta

400 g kuřecího junioru (nebo co kdo rád do plněných knedlíků)

1 větší cibule

asi 12 čajové lžičky Harmonie chuti

 

 

1

Bramborové těsto si připravíme dle návodu na obalu.

2

Nádivku si připravíme tak, že salám a cibulku nasekáme najemno a na oleji osmahneme cibulku (e. sporák na č. 4). Když začíná zlátnout, tak přihodíme salám. Společně trochu orestujeme a dochutíme Harmonií chuti. Když je těsto hotové, tak ho rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 0,5 cm vysokou (krásně se s ním pracuje, netrhá se) a potřeme nádivkou.

3

Poté placku s nádivkou srolujeme jako roládu a překulíme na čistou utěrku (bez aviváže), do které roládu zamotáme, kraje svážeme nití jako do bombonku. Dáme vařit do velkého pekáče 15 minut z každé strany.

4

Po uvaření roládu krájíme na knedlíčky a podáváme se špenátem a kdo má rád, tak ještě s dozlatova osmaženou cibulkou. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…