Bramborová roláda | recept
Bramborová roláda | recept. Máte chuť na plněné bramborové knedlíky, ale nemáte dost času na jejich přípravu? Vyzkoušejte můj recept na bramborovou roládu, zabere nepoměrně méně času, než válení jednotlivých knedlíků, a přesto si skvěle pochutnáte. Roládu plním nádivkou z junioru, ale použít můžete, co máte rádi. Podávám ji se špenátem a smaženou cibulkou.
Co je potřeba
1 sáček bramborového těsta
400 g kuřecího junioru (nebo co kdo rád do plněných knedlíků)
1 větší cibule
asi 1 – 2 čajové lžičky Harmonie chuti
Krok 1
Bramborové těsto si připravíme dle návodu na obalu.
Krok 2
Nádivku si připravíme tak, že salám a cibulku nasekáme najemno a na oleji osmahneme cibulku (e. sporák na č. 4). Když začíná zlátnout, tak přihodíme salám. Společně trochu orestujeme a dochutíme Harmonií chuti. Když je těsto hotové, tak ho rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 0,5 cm vysokou (krásně se s ním pracuje, netrhá se) a potřeme nádivkou.
Krok 3
Poté placku s nádivkou srolujeme jako roládu a překulíme na čistou utěrku (bez aviváže), do které roládu zamotáme, kraje svážeme nití jako do bombonku. Dáme vařit do velkého pekáče 15 minut z každé strany.
Krok 4
Po uvaření roládu krájíme na knedlíčky a podáváme se špenátem a kdo má rád, tak ještě s dozlatova osmaženou cibulkou. DOBROU CHUŤ!!!