Přejít k hlavnímu obsahu

Grahamové houstičky | recept na domácí pečivo

Grahamové houstičky | recept na domácí pečivo

Grahamové houstičky | recept na domácí pečivo. Tyto houstičky peču pro svou tchýni. Nedávám tam jiné přísady jako cyankáli nebo jiné jedy, protože moje tchýně je bezva ženská, takže pečeno s láskou. Zkuste také grahamové houstičky podle mého receptu.

Co je potřeba

300 ml vody

½ kostičky čerstvého droždí

1 polévková lžíce jablečného octa

1 polévková lžíce olivového oleje

1 čajová lžička sádla

1 čajová lžička třtinové melasy

300 g grahamové mouky

150 g žitné celozrnné mouky

2 čajové lžičky soli

1 čajová lžička celého kmínu

Do domácí pekárny dáme všechny přísady v daném pořadí, jak mám napsáno v surovinách. Zapneme domácí pekárnu na program “kynutá těsta” a čekáme. Hotové těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rozdělíme jej na 8 dílů. Tvoříme tvar houstiček (viz. foto) nebo jiné tvary jako rohlíky, kaiserky atd. Na plechu pak houstičky uprostřed nařízneme nožem, přikryjeme utěrkou a takto necháme kynout 25 minut.

Do domácí pekárny dáme všechny přísady v daném pořadí, jak mám napsáno v surovinách. Zapneme domácí pekárnu na program “kynutá těsta” a čekáme. Hotové těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rozdělíme jej na 8 dílů. Tvoříme tvar houstiček (viz. foto) nebo jiné tvary jako rohlíky, kaiserky atd. Na plechu pak houstičky uprostřed nařízneme nožem, přikryjeme utěrkou a takto necháme kynout 25 minut.

Nakynuté houstičky postříkáme vodou z rozprašovače, posypeme mákem, slunečnicí nebo v mém případě chia semínky a dáme péct do předehráté trouby na 190°C po dobu 25 minut nebo do jejich zezlátnutí.

Nakynuté houstičky postříkáme vodou z rozprašovače, posypeme mákem, slunečnicí nebo v mém případě chia semínky a dáme péct do předehráté trouby na 190°C po dobu 25 minut nebo do jejich zezlátnutí.

Po vytažení z trouby houstičky opět postříkáme vodou z rozprašovače a na mřížce je necháme vychladnout.

DOBROU CHUŤ!!!

 Po vytažení z trouby houstičky opět postříkáme vodou z rozprašovače a na mřížce je necháme vychladnout. DOBROU CHUŤ!!!

 

 

Tipy

Pozn.: Grahamovou i žitnou celozrnnou mouku kupuji ve zdravé výživě.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Italské tyčky od Péti
Italské tyčky od Péti
Italské tyčky od Péti | recept na vynikající tyčky. Chcete přichystat něco rychlého, dobrého jen tak na posezení a na mls? Mám pro vás recept na domác…