Grahamové houstičky | recept na domácí pečivo
Grahamové houstičky | recept na domácí pečivo. Tyto houstičky peču pro svou tchýni. Nedávám tam jiné přísady jako cyankáli nebo jiné jedy, protože moje tchýně je bezva ženská, takže pečeno s láskou. Zkuste také grahamové houstičky podle mého receptu.
Co je potřeba
300 ml vody
½ kostičky čerstvého droždí
1 polévková lžíce jablečného octa
1 polévková lžíce olivového oleje
1 čajová lžička sádla
1 čajová lžička třtinové melasy
300 g grahamové mouky
150 g žitné celozrnné mouky
2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička celého kmínu
Do domácí pekárny dáme všechny přísady v daném pořadí, jak mám napsáno v surovinách. Zapneme domácí pekárnu na program “kynutá těsta” a čekáme. Hotové těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rozdělíme jej na 8 dílů. Tvoříme tvar houstiček (viz. foto) nebo jiné tvary jako rohlíky, kaiserky atd. Na plechu pak houstičky uprostřed nařízneme nožem, přikryjeme utěrkou a takto necháme kynout 25 minut.
Nakynuté houstičky postříkáme vodou z rozprašovače, posypeme mákem, slunečnicí nebo v mém případě chia semínky a dáme péct do předehráté trouby na 190°C po dobu 25 minut nebo do jejich zezlátnutí.
Po vytažení z trouby houstičky opět postříkáme vodou z rozprašovače a na mřížce je necháme vychladnout.
DOBROU CHUŤ!!!
Pozn.: Grahamovou i žitnou celozrnnou mouku kupuji ve zdravé výživě.