Pampeliškový med | recept na domácí med
Pampeliškový med | recept na domácí med. Poradím vám krok za krokem, jak si z pampelišek připravit med. Natrháme si 500 květů pampelišky, nejlepší jsou kolem poledne, když jsou v plném květu, ale není to podmínkou. Pampelišky trháme i s tou zelenou hlavičkou a bez stonku. Květy oklepeme od broučků a mravenců! Rozhodně, jak se někde píše, květy neoplachujeme, protože bychom odstranili i pyl! Fantastická je ta vůně, která se line bytem už při vaření květů, je to nádhera! Med je dobrý při nachlazení a chřipce a nebo jen tak na oslazení čaje.
Co je potřeba
500 květů pampelišky
2 citróny
2 l vody
2 kg cukru
Hotový med plníme do důkladně omytých a osušených skleniček, zavřeme víčky a obrátíme do druhého dne víčkem dolů. Osobně jsem med lila do skleniček od Kunovjanky a z jedné dávky jsem jich měla sedm. Dělala jsem rovnou dvojitou dávku, a tak jsem celkem měla 13 a půl skleničky medu (ta půlka asi zmizela při vaření, kdy jsem med mlsala). Rozhodně budu dělat ještě alespoň dvě dávky. DOBROU CHUŤ!!!
Diskuze k článku