Přejít k hlavnímu obsahu

Koprovka s vejcem | recept na klasickou omáčku

Koprovka s vejcem | recept na klasickou omáčku

Koprovka s vejcem | recept na klasickou omáčku. Koprovka patří ke stálicím české kuchyně. Vyzkoušejte si tuto klasickou omáčku podle mého receptu. Předpis je bez masa a je hotový během chvilky. Nejlépe koprovka chutná s vařenými bramborami, ale klidně můžete zvolit i knedlíky. Neodmyslitelnou ingrediencí je kopr, kterým rozhodně nešetřete. Vyzkoušejte můj recept na koprovku, určitě si ji oblíbíte.

Co je potřeba

100 g másla

500 ml vody

600 ml mléka

1 a půl kelímku šlehačky (mohou být i dva )

5 polévkových lžic sterilovaného kopru

3 polévkové lžíce hladké mouky

5 plných lžic cukru krystal

2 a půl zarovnané čajové lžičky soli

4 ks natvrdo vařených vajec

brambory nebo knedlíky k podávání

1

Nejprve si uděláme máslovou jíšku – do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku, chvíli orestujeme na malém plameni.

2

Dále za stálého míchání metličkou zalijeme horkou vodou. A poté zalijeme ještě mlékem, které by mělo mít buď pokojovou teplotu nebo být alespoň vlažné, aby se omáčka nesrazila. 

3

Osolíme a za občasného míchání zvolna vaříme asi 10 minut. Potom přidáme sterilovaný kopr a opět provaříme asi 10 minut.

4

V dalším kroku osladíme a zalijeme šlehačkou. Jakmile se nám omáčka začne vařit, odstavíme hrnec ze sporáku.

5

Do hotové omáčky dáme půlená vejcePodáváme s vařeným bramborem ve slupce nebo houskovým knedlíkem.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články