Jitulčiny bagety | recept na čerstvé domácí bagety
Jitulčiny bagety | recept na čerstvé domácí bagety. Kupované bagety nevydrží čerstvé příliš dlouho. Druhý den jsou většinou trvdé a vhodné spíš na domácí strouhanku. Přináším vám recept na domácí bagety z kynutého těsta připraveného v domácí pekárně. Domácí čerstvé bagety jsou chuťově báječné a hlavně měkké a bez plísně vydrží nejméně tři dny.
Co je potřeba
- 375 ml vlažné vody
- 3/4 kostičky čerstvého droždí
- 2 polévkové lžíce sádla
- 470 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 4 čajové lžičky soli
Uvedené suroviny vložíme do domácí pekárny v daném pořadí a zapneme program KYNUTÉ TĚSTO.
Pro přehlednost uvádím pořadí a množství surovin ještě jednou:
- 375 ml vlažné vody
- 3/4 kostičky čerstvého droždí
- 2 polévkové lžíce sádla
- 470 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 4 čajové lžičky soli
Když je těsto hotové, tak ho propracujeme a rozdělíme na tři díly o hmotnosti cca 375 g.
Věřte, že už bagety kupovat nebudete! Domácí bagety z kynutého těsta připraveného v domácí pekárně vydrží tři dny měkké, čerstvé a bez plísně. Kupované bagety jsou druhý den vhodné leda na strouhanku.
Z tohoto těsta můžete dělat rohlíky, housky a jiné dobroty. Záleží jen na vaší fantazii. Přeji dobrou chuť.
Diskuze k článku