Jste zde

Jitulčiny pohárky | recept na skvělý ovocný dezert

Sobota, 2. Březen 2019 - 18:59

Jitulčiny pohárky | recept na skvělý ovocný dezert. S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem. Inspirujte se mým receptem na pohárky a připravte si skvělý dezert. 

Co je potřeba

Jogurtová směs:

500 ml bílého jogurtu Kunín

375 ml zakysané smetany Meggle nebo dvě malé

1 smetana Kunín 30%

1 kelímek pomazánkového másla Olma

2 lžíce moučkového cukru

Ovocný rozvar:

200 g drobného ovoce dle sezóny - maliny, jahody, rybíz, josta...

3 polévkové lžíce cukru krupice 

1

Jako první si uděláme z ovoce rozvar. Ten připravíme tak, že ovoce nasypeme do malého kastrolku, přidáme asi 2 ​3 lžíce cukru krupice (dle druhu ovoce) a podlijeme asi dvěmi lžícemi vody. Pokud je ovoce čerstvé, tak jej vidličkou trochu rozmačkáme. Pokud je ovoce mražené, tak jej necháme v kastrolu změknout a poté trochu vidličkou rozmáčkneme. Ovocnou směs zahříváme, dokud ovoce nepustí vlastní šťávu. Poté za stálého míchání rozpustíme všechen cukr a šťáva z ovoce se trochu zredukuje. Vypadá to podobně jako džem. Hotový rozvar zchladíme ponořený ve studené vodě a mezitím si nachystáme jogurtovou směs.

2

Do mísy dáme jogurt, zakysanou smetanu a pomazánkové máslo. Přidáme asi dvě lžíce moučkového cukru (dle chuti) a vyšleháme. V druhé míse si připravíme šlehačku, potom ji přidáme do jogurtové směsi. Nachystáme si skleničky a střídavě plníme ovocný rozvar a jogurtovou směs. Většinou dávám 1 lžíci rozvaru - 3 lžíce jogurtové směsi - 1 lžíci rozvaru - 2 lžíce jogurtové směsi.

3

Nakonec ozdobíme vršek ovocem nebo lístky máty. Fantazii se meze nekladou. Hotové pohárky dáme vychladit nejméně na 4 hodiny, ideálně do druhého dne.

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva Jitka Horká
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...