Jste zde

Domácí ciabatty s olivami | recept na domácí pečivo

Sobota, 2. Březen 2019 - 18:54

Domácí ciabatta s olivami | recept na domácí pečivo. Ze základního jednoduchého těsta na pizzu si i vy doma můžete upéct skvělé domácí ciabatty nebo prostě jen bagetky. Nejlepší je, že i druhý den jsou krásně měkké! Já už 9 let nekupuji chleba a od teď ani rohlíky, protože tyto bagetky jsou prostě dokonalé. Upečte si podle mého receptu domácí ciabatty s olivami, určitě se je také zamilujete. 

Co je potřeba

250 ml vlažné vody

1/2 kostičky čerstvého droždí

1 a půl polévkové lžíce olivového oleje

410 g hladké mouky

olivy - množství a druh dle chuti (používám černé kalamáty)

2 a půl čajové lžičky soli

1

Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny. Zapneme program kynuté těsto

2

Když je těsto hotové, tak ho vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme jej na 4 díly.

3

Z každého kousku vyválíme bagetku, kterou přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Než ji položíme, tak ji tak třikrát překroutíme jako twister.

4

Bagetky necháme pod utěrkou kynout ještě 20 minut. Poté je z rozprašovače postříkáme trochou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 230°C na 20 minut nebo dozlatova. 

5

Bagetky ničím nepotírám! Ihned po vytažení z trouby bagetky postříkáme ještě trochu rozprašovačem a necháme na mřížce zchladnout. Jsou vláčné, měkké a určitě si je zamilujete.

Tipy

Do těsta na bagetky můžete přidat smaženou cibulku nebo sýr, nejlepší jsou s goudou.

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva Jitka horká
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...