Domácí ciabatty s olivami | recept na domácí pečivo
Domácí ciabatta s olivami | recept na domácí pečivo. Ze základního jednoduchého těsta na pizzu si i vy doma můžete upéct skvělé domácí ciabatty nebo prostě jen bagetky. Nejlepší je, že i druhý den jsou krásně měkké! Já už 9 let nekupuji chleba a od teď ani rohlíky, protože tyto bagetky jsou prostě dokonalé. Upečte si podle mého receptu domácí ciabatty s olivami, určitě se je také zamilujete.
Co je potřeba
250 ml vlažné vody
1/2 kostičky čerstvého droždí
1 a půl polévkové lžíce olivového oleje
410 g hladké mouky
olivy - množství a druh dle chuti (používám černé kalamáty)
2 a půl čajové lžičky soli
Krok 1
Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny. Zapneme program kynuté těsto.
Krok 2
Když je těsto hotové, tak ho vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme jej na 4 díly.
Krok 3
Z každého kousku vyválíme bagetku, kterou přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Než ji položíme, tak ji tak třikrát překroutíme jako twister.
Krok 4
Bagetky necháme pod utěrkou kynout ještě 20 minut. Poté je z rozprašovače postříkáme trochou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 230°C na 20 minut nebo dozlatova.
Krok 5
Bagetky ničím nepotírám! Ihned po vytažení z trouby bagetky postříkáme ještě trochu rozprašovačem a necháme na mřížce zchladnout. Jsou vláčné, měkké a určitě si je zamilujete.
Do těsta na bagetky můžete přidat smaženou cibulku nebo sýr, nejlepší jsou s goudou.